Deze Verzekeringskaart geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Welk soort verzekering is dit?

Deze verzekering vergoedt schade en verleent hulp als u op reis bent. De doorlopende reisverzekering is het hele jaar geldig. Gaat u langer dan 60 dagen op reis, sluit dan de module Lang op reis af.  

Extra informatie

U kiest zelf welke modules u extra verzekert: Aanvullende ziektekosten, Ongevallen, Winter- en onderwatersport, Annuleringsverzekering, Voertuigenhulp, Zakenreis, Wereld, Lang op reis.

Wat is verzekerd?

U bent verzekerd voor hulp en onverwachte kosten op reis en je bagage. U krijgt hulp van onze alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelen en vergoeden wij vervoer naar huis, hulp aan uw gezin en repatriëring.

Extra informatie

Belkosten met onze alarmcentrale zijn onbeperkt verzekerd: Eurocross Assistance: +31 (0)71 36 41 333.

Keuze: medisch

U kunt ervoor kiezen om de reisverzekering uit te breiden met de module Aanvullende ziektekosten. Gaat u in het buitenland op vakantie? En moet u met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? Dan krijgt u de kosten terug die uw zorgverzekering niet vergoedt.

Extra informatie

De basisverzekering van de zorgverzekering vergoedt alleen wat dezelfde behandeling in Nederland kost. Check uw zorgpolis of u al niet aanvullend voor medische kosten in het buitenland bent verzekerd. Een extra module op de reisverzekering is dan meestal niet nodig.

Bagage

Verzekerd per reis voor een dagwaarde tot maximaal € 7.500,- per polis ( € 2.500,- per verzekerde). Er geldt een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis. Voor bepaalde eigendommen gelden maximum vergoedingen. Check hiervoor de tabel in de polisvoorwaarden. Geld en bankpassen zijn niet verzekerd.

Een overzicht vind u hier.

Keuze: wintersport en bijzondere sporten

Als u de aanvullende module Winter- en onderwatersport afsluit, dan bent u verzekerd tijdens wintersport en bijzondere sporten, zoals alpineskiën, snowboarden en diepzee duiken. Voor langlaufen, schaatsen of snorkelen is deze module niet nodig.

Extra informatie

Skilessen, skihuur en skipassen zijn gedekt bij uitval door ziekte of een ongeluk. Off piste skiën is alleen gedekt onder begeleiding van een gecertificeerde skileraar of gids. Bij een ongeluk zijn medische kosten niet met deze module verzekerd; daarvoor moet ook de module Aanvullende ziektekosten worden afgesloten.

Keuze: pech op reis

U kunt ervoor kiezen om de reisverzekering uit te breiden met de module Voertuigenhulp. Met deze module bent u verzekerd bij autopech op vakantie. Ook is vervangend vervoer verzekerd als de auto niet binnen 2 werkdagen kan worden gemaakt.

Keuze: ongevallen

U kunt ervoor kiezen om de reisverzekering uit te breiden met de module Ongevallen. U bent verzekerd als u op reis bent en blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval. Bij overlijden is maximaal € 12.000,- en bij blijvende invaliditeit is maximaal € 70.000,- verzekerd.

Extra informatie

Een ongeval is verzekerd als dit ontstaat tijdens een onverwachte gebeurtenis die direct fysiek geweld op het lichaam veroorzaakt. Hierdoor raakt u blijvend invalide of u overlijdt door het ongeval. Met blijvende invaliditeit bedoelen we dat u een lichaamsdeel niet meer heeft. Of voor een deel of helemaal niet meer kunt gebruiken.

Keuze: doorlopende annuleringsverzekering

Met de module Annuleringsverzekering, bent u verzekerd als u een reis annuleert, eerder naar huis moet of vertraging heeft op de heenreis. U bent ook verzekerd als u of uw medereizigers tijdens de reis onverwacht in het ziekenhuis moeten worden opgenomen.

Extra informatie

De module Annuleringsverzekering moet worden afgesloten binnen 14 dagen nadat u een reis heeft geboekt. Bij een actieve module Annuleringsverzekering zijn latere boekingen automatisch meeverzekerd.

Speciaal kenmerk

Schade aan een vakantieverblijf (incl. verloren sleutels) is standaard verzekerd tot € 500,- per reis.

Extra informatie

Bij reizen naar sommige landen (bijvoorbeeld Cuba, Rusland) heeft u een verklaring nodig waarmee u kunt bewijzen dat u uw ziektekosten heeft verzekerd. Heeft u de module Aanvullende ziektekosten aangezet? Dan geven wij u zo’n verklaring.

Wat is niet verzekerd?

  • Wij keren niet uit bij fraude. Of als schade ontstaat tijdens zakenreizen of vrijwilligerswerk, tenzij u de module Zakenreis heeft afgesloten. Medische reizen zijn niet verzekerd. Als u hulp nodig hebt of kosten heeft door een gebeurtenis die u met opzet heeft veroorzaakt, dan is dat niet verzekerd.

Extra informatie

Gevaarlijke sporten; vechtsport, ijshockey, bobsleeën, rodelen, heliskiën, speedskiën, parachutespringen, parasailen, wildwatervaren of raften zijn niet verzekerd.

Reisadvies van de overheid

Heeft uw bestemming een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Dit zijn landen/gebieden met een code oranje of rood. Dan is uw reis niet verzekerd.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Bel bij schade altijd meteen onze alarmcentrale. Doet u dit niet, dan krijgt u misschien niet alle kosten vergoed.

Eigen risico

€ 100 per gebeurtenis voor Bagage.

Extra informatie

Bij de keuze Winter- en onderwaterport ook € 100,- eigen risico bij de gehuurde duik- of wintersportuitrusting.

Diefstalgevoelige bagage

Ga zorgvuldig met uw spullen om. Zo voorkomt u schade. In een auto moet bagage helemaal uit het zicht en in een afgesloten ruimte (kofferbak afgedekt met een hoedenplank of rolhoes) worden opgeborgen. Diefstalgevoelige bagage, zoals een telefoon, iPad of sieraden houdt u dichtbij u of bergt u op in een afgesloten ruimte.

Extra informatie

In een boot, bus, trein of vliegtuig is diefstalgevoelige bagage alleen als handbagage meeverzekerd.  

Waar ben ik gedekt?

U kiest voor een verzekering in Europa of in de hele wereld. U bent verzekerd vanaf het moment dat u uit uw woning vertrekt totdat u weer thuis bent. In Nederland bent u alleen verzekerd bij een betaalde overnachting.

Extra informatie

Europa: inclusief de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira, Cyprus, Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië en Turkije. Of in de hele wereld. Grensoverschrijdend woon-werk verkeer is niet verzekerd.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als u de verzekering aanvraagt, moet u onze vragen eerlijk beantwoorden. Bel bij schade altijd zo snel mogelijk onze alarmcentrale. En u moet zoveel mogelijk doen om de schade te voorkomen en te beperken (goed op uw spullen passen). Geef veranderingen in uw situatie zo snel mogelijk aan ons door.

Wanneer en hoe betaal ik?

U kunt kiezen of u uw premie maandelijks of eenmaal per jaar betaalt. Betalen kan via een automatische incasso. Of u maakt zelf het bedrag over.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Betaal u de premie niet op tijd? Dan kunnen wij de verzekering stoppen.

Hoe zeg ik mijn contract op?

U kunt de verzekering dagelijks opzeggen. Via 058-2345678 of via WhatsApp 06-13509099. Via Mijn FBTO op FBTO.nl of per post: Postbus 318, 8901 BC LEEUWARDEN.